FLØDEBOLLER – SANG – HOCKEY


Hvordan to engelske drenge på 10 og 12 år oplevede judo træning med Helsingør Judo Klub.

Mens vi var på sommerferie hos familien i Gurre ville mine to sønner gerne træne judo, som de begge har dyrket i henholdsvis 15 og 17 måneder i England.

Efter at have taget kontakt med klub folkene deltog de i mandags, onsdag og lørdags træningen for junior og en fælles træning med ungdom/senior.

Her er deres indtryk af klubben, træningen og medlemmerne.

FLØDEBOLLER – SANG – HOCKEY

………og en masse god judo!!!

Benjamin

Det er en rigtig dejlig dojo og fantastisk at træne på små hold i forhold til vores træning i England, hvor der kan være up til 50-60 ka’er i aldersklassen 6-15 år.  Nogle ting er lidt mere afslappet end i England mens den fysiske træning var hårdere end hvad vi normalt er vant til.  Sensei’erne var rigtig gode men også sjove at træne hos.  Helsingør Judo Klub træner nogle ”cool tekniks” i både kast og holdegreb som jeg glæder mig til at bruge på mine trænings kammerater i England, da jeg ved jeg kan overaske dem med noget nyt!!!

Sebastian

Det var lidt svært i begyndelsen at forstå de danske bælte grader, da vi har et anderledes system i de to klubber vi træner hos. Men pælen med alle graderne viste os hvad der var hvad.  Sproget var ikke noget problem på trods af at det eneste danske vi rigtigt kender er ”av for helvede” når vores far slår sig.  Alle talte nok engelsk til at vi følte os godt tilpas og velkomne.  Jeg kunne specielt godt lide at træne til at blive perfekt i et kast og havde det sjovt i Randori hvor vi prøvede kræfter og erfaring med danske judo ka’er.  Jeg kan godt lide klubbens emblem da vi har besøgt Kronborg og set Holger Danske der.

Steen (faderen)

Det var en fantastisk oplevelse at blive modtaget med åbne arme af klubben og se mine drenge nyde at træne judo, selv om de var på ferie.  Faktisk blev det til at de konstant spurgte mig efter træning, hvornår de kunne træne igen.

Det er en svær balance agt at følge Judoens principper/traditioner og samtidig have en stemning som børn og unge finder både sjovt og udfordrerne, mens de lærer en indviklet kampsport.  Helsingør Judo Klub tydeligvis opnår dette på et meget højt niveau når man ser hvordan børn og unge koncentrer sig i træningen…..med et stort smil……. og en stor lyst til at lære mere!

Jeg kunne udpege andre små forskelle mellem engelsk og dansk judo træning, for unge, men syntes det er mere interessant at se hvordan verdens største kampsport har den samme positive indflydelse på børn og unge ligegyldigt hvad land eller kultur man kommer fra……når en klub er så vel organiseret og fokuseret som denne.

Respekt for sig selv og andre, selvtillid, disciplin, mod, ære og fitness er grundlagene inden for judo, der gør sporten så fantastisk for unge at dyrke.

Mine knægte var meget fascineret over hvordan klubben kunne inkludere hockey i træningen og nød hvordan Sofia (?) fik sin fødselsdag fejret med sang og hvordan man spiser flødeboller, mens man lavede armbøjninger!

Tusind tak til Helsingør Judo Klub, Sensei’erne og medlemmerne for den fantastiske modtagelse vi fik og de gode timer vi tilbragte sammen.

Mvh

Steen – Benjamin – Sebastian

Billeder – udlånt af Steen Brix Eriksen

Sbrix0 Sbrix1 Sbrix2 Sbrix4 Sbrix8 Sbrix9

Links

De to engelske klubber drengene er  medlemmer af er:
og